Окопи-тунелі та двоповерхові бліндажі облаштовують загарбники у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Військові російської армії облаштовують на тимчасово окупованих територіях Запорізької області підземні конструкції, щоб приховати кількість особового складу від українських військових. Про такі споруди стало відомо, після вдалої роботи Сил оборони по російським загарбникам.

Про це повідомляє «Центр журналістських розслідувань» із посиланням на допис Олександра Солонька, аеророзвідника Збройних сил України.

Неподалік села Новопрокопівка окупанти влаштували систему перекритих ходів, бліндажі та вогневі позиції. За словами військового, деякі окопи перекриті згори на велику протяжність.

Оборонні споруди окупантів поблизу Новопрокопівки

«Можливо це не тунелі в класичному розумінні, проте технічно так. Це фактично окоп-тунель. Така конструкція покликана приховати від ЗСУ кількість особового складу і його переміщення в окопах», – пише аеророзвідник.

Крім того, на даному відрізку фронту ворог викопав бліндажі, де облаштував другий підземний поверх. Про ці споруди стало відомо після боїв та обстрілу Сил оборони по даній території. Тоді частина даних перекриттів окупантів була пошкоджена.

«Окупанти вдало використали лісосмугу для підготовки і маскування цих позицій. Такі позиції вимагають від нас дуже ретельної та пильної розвідки. В зоні, де розташований головний вхід на ці позиції, лише після щільної роботи артилерії непідготовленому оку стане зрозуміло наскільки добре були замасковані деякі окопи», – повідомляє Солонько.

Перекритий хід сполучення, виявлений після обстрілів поблизу Новопрокопівки

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, підземні ходи ворог будує й на кордоні Донецької та Запорізької областей.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», у Запорізькій області окупанти змушують українців чистити окопи. Також російські окупаційні війська посилюють оборону: зводять  греблі та завозять ліс-кругляк. Загарбники будують щонайменше по три додаткові лінії фортифікацій на Бердянському та Маріупольському напрямку. Військові РФ створюють додаткові лінії оборони – для цього вони вантажівками завозять ліс та «зуби дракона» на окуповані території.

Ворог хоче збудувати залізницю, щоб сполучити Бердянськ із Крим та Ростовом.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя