Бронетехніка ЗСУ прорвала головну лінію оборони РФ південніше Роботиного, — ISW

Бронетехніка ЗСУ прорвала головну лінію оборони ворога південніше Роботиного, - ISW.

Бронетехніка ЗСУ прорвала головну лінію оборони ворога південніше Роботиного, — ISW. Фото: rus.err.ee

Українські танки та інша бронетехніка діє вже на південь від останньої лінії головного російського оборонного рубежу, який нині проривають ЗСУ у Запорізькій області.

У новому звіті Інститута вивчення війни (ISW) йдеться про те, що на геолокованих кадрах, опублікованих 21 вересня, видно, що українська бронетехніка просунулась на південь від російських протитанкових ровів і так званих «зубів дракона», які є частиною трирівневої оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового (18 кілометрів на південний схід від Оріхова).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що це перший зафіксований випадок використання бронетехніки українськими силами поза трирівневою лінією оборони РФ.

Присутність української бронетехніки за останньою лінією нинішнього російського оборонного рубежу вказує на те, що Сили оборони забезпечили прорив перших двох ліній цього ешелону достатньою мірою, щоб пропустити техніку через пролом.

Українські сили, ймовірно, придушили російську артилерію та інші протитанкові системи у цьому районі настільки, щоб просунути свою техніку вперед.

Здатність ЗСУ доставляти бронетехніку до найпотужнішої російської лінії оборони, а також використовувати цю техніку поблизу підготовлених російських оборонних позицій є важливою ознакою прогресу в українському контрнаступі.

Додаткові кадри з прив’язкою, опубліковані 20 та 21 вересня, показують, що українські війська також просувалися на захід та південний захід від Вербового.

В ISW підсумували, що російські війська із середини серпня не змогли перешкодити українським силам поступово, але впевнено просуватися вперед у Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя