Стало відомо, скільки жителів Запорізької області виїхало з регіону після початку повномасштабного вторгнення | Новини Запоріжжя

У Запорізькій області проживало 1 мільйон 200 тисяч людей. Після початку повномасштабного вторгнення багато мешканців регіону виїхали. Проте з міст та сіл, які перебувають у тимчасовій окупації або на лінії розмежування до Запоріжжя приїхали тимчасово переміщені особи.

Про це повідомив Андрій Орлов, директор Центру стратегічного розвитку територій із Мелітополя «Новинам Приазов’я»

По темі: Як Київщину активно відновлюють після окупації та бойових дій: корисний досвід для Запоріжжя

Після 24 лютого 2022 року із Запорізької області виїхало приблизно 500 тисяч людей. Деякі виїхали до інших регіонів України, інші за кордон.

Нині на підконтрольної влади України території області мешкають приблизно 600-700 тисяч людей, серед них близько 200 тисяч – це внутрішньо переміщені особи з регіонів, де йдуть бойові дії або окупації.

«За кордон з Запорізької області виїхала майже чверть всього населення, це приблизно 24% – 280-290 тисяч людей. Приблизно 200 тисяч проживають наразі в інших регіонах України. Майже 87% тих, хто виїхав з окупованих територій – це жінки з дітьми в першу чергу. І 65% цих жінок – це працездатний вік – від 18 до 55 років. Це економічно важлива цифра. Близько 70% переселенців мають вищу освіту, а це теж слід враховувати, коли ми розуміємо, яку частку населення ми можемо втратити в цілому в майбутньому», – зазначив він.

Ворог обстріляв житловий квартал у Запорізькій області: є загиблий.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя