Обмежено придатні чоловіки мають повторно пройти ВЛК: Зеленський підписав закон

Обмежено придатні до військової служби мають повторно пройти медогляд: визначено строки.

Обмежено придатні до військової служби мають повторно пройти медогляд: визначено строки. Фото: 24tv.ua

Чоловіки, які раніше були визнані обмежено придатними до служби, повинні будуть пройти повторний медичний огляд протягом 9 місяців.

Так, президент України Володимир Зеленський підписав законопроект 10313 щодо повторного медичного огляду обмежено придатних чоловіків. Про це повідомляється на сайті ВР.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно документу, чоловіки, які були визнані обмежено придатними до служби, повинні будуть пройти повторний медичний огляд протягом 9 місяців, оскільки в Україні було скасовано поняття «обмежено придатний» до служби в Збройних силах України.

Законом передбачена можливість перебування військовослужбовців на лікуванні до 12 місяців, зокрема, за кордоном, без необхідності через чотири місяці особисто проходити військово-лікарську комісію.

Народний депутат України Ярослав Железняк нагадав, що до другого читання вилучені всі норми про заборону військовим поширювати інформацію в медіа та мережі Інтернет.

Закон набирає чинності через один місяць із дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, що Верховна Рада України статус «обмежено придатний» скасувала 21 березня, після чого закон відправили на підпис Президента.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя