Новий начальник Запорізької ОВА Іван Федоров розповів, чому не склав повноваження міського голови | Новини Запоріжжя

Нещодавно призначений голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров розповів, чому не склав повноваження міського голови Мелітополя.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Нагадаємо, після переходу Івана Федорова на нову посаду обов’язки міського голови тимчасово окупованого Мелітополя виконуватиме його перший заступник Ірина Рудакова. На час воєнного стану і на період призначення головою Запорізької ОВА Іван Федоров пішов у відпуску з посади міського голови без збереження заробітної плати.

Під час своєї першої пресконференції очільник області розповів журналістам, чому не склав повноваження міського голови.

«Я – обраний міський голова, мене обрали мешканці міста Мелітополя. Сьогодні є задача, яку поставив Верховний Головнокомандувач: зайняти цю посаду. На час виконання буду виконувати обов’язки голови військової адміністрації. Я маю таку можливість піти у відпустку. Це точно ніяк не вплине на функціонування всієї мелітопольської команди», – розповів Іван Федоров і зазначив, що в історії Запорізької області не було такого, щоб голову Запорізької ОДА призначали на тривалий час.

Зазначимо, що найбільше на посаді голови обласної адміністрації за весь час незалежності України пропрацював Костянтин Бриль – майже три роки ( 22 квітня 2016 року – 11 червня 2019 року).

Нагадаємо, указом від 2 лютого президент України Володимир Зеленський призначив на посаду голови Запорізької обласної військової адміністрації мера Мелітополя Івана Федорова.

Новий голова Запорізької області висловив незадоволення темпами відбудови зруйнованих будинків

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя