У Запоріжжі вже у березні майже півсотні шкіл почнуть працювати у змішаному форматі навчанні | Новини Запоріжжя

На початку весни кількадесят шкіл Запоріжжя відкриють свої двері для часткового відновлення очного навчання.

Про це під час пресконференції повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Посадовець розповів, що під час кожного засідання Ради оборони Запорізької області погоджують нові заклади освіти, які відновлюють навчання у змішаному форматі. Приміром, минулого тижня узгодили відновлення комбінованої ще у двох школах Запорізького району.

Вже у березні в обласному центрі, за словами Івана Федорова, мають відновити частково очне навчання у 40-50 школах. Наразі тривають перевірки готовності тамтешніх укриттів за участі ДСНС. Точна кількість шкіл, які розпочнуть змішане навчання, буде відомою після завершення цих перевірок.

«Критерієм для запуску змішаної форми навчання є наявність у школі підготовленого найпростішого укриття, де може перебувати контингент учнів», – розповів Іван Федоров і зазначив, що діти зможуть навчатися у класах, а під час сигналу повітряної тривоги продовжувати заняття вже в укриттях.

Голова області запевнив, що відновлення очного навчання у бодай частковій формі є необхідним. І влада працюватиме надалі для відновлення і будівництва шкільних укриттів та повернення дітей до школи.

Як розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк, на сьогодні, попередньо, 52 заклади середньої освіти готові вийти в змішаний формат. За його словами, це є результатом тривалої роботи з підготовки шкільких укриттів, яка розпочалася наприкінці 2022 року.

Наприклад, нещодавно найпростіше укриття, яке раніше було непридатним для перебування в ньому дітей, повністю відремонтували у запорізькій гімназії № 60

Нагадаємо, днями заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький повідомив, що що на сьогодні через безпекові причини відновити повністю очне навчання у прифронтових областях неможливо.

Нагадаємо, у статті «У метро, підвалах, під землею: як у прифронтових Запоріжжі та Харкові навчають школярів в умовах війни» «Перший Запорізький» вже детально розповідав про підготовку шкільних укриттів у навчальних закладах нашого міста.

На прифронтовій території Запорізької області залишається понад тисячі дітей

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя