В Запоріжжі на невизначений термін перенесли відкриття комплексу «Запорізька Січ»

У Національному заповіднику "Хортиця" спростували інформацію про відкриття "Запорізької Січі".

У Національному заповіднику "Хортиця" спростували інформацію про відкриття "Запорізької Січі". Фото: facebook.com/eugene.vik.zp

Днями в інтернеті почала поширюватися інформація про відкриття комплексу «Запорізька Січ» на Хортиці. Проте у Національному заповіднику «Хортиця» спростували ці чутки.

Зокрема, запорізький блогер Роман Косенко зазначив, що відкриття буде 5 травня. Інші джерела називали датою початку роботи 1 травня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Адміністрація заповідника «Хортиця» зазначила, що комплекс дійсно готують до відкриття, проте точної інформації щодо дати наразі немає.  

— Дійсно, Національний заповідник «Хортиця» планує у травні розпочати надання екскурсійних послуг та відкриття для громадян Історико-культурного комплексу «Запорозька Січ». Для цього проводяться всі необхідні підготовчі роботи та заходи, зокрема, щодо забезпечення безпеки відвідувачів та персоналу заповідника під час оголошення повітряної тривоги, — повідомили у заповіднику.

Повідомляється, що дата відкриття, час та умови роботи об’єктів, будуть визначені адміністрацією заповідника лише по завершенню усіх підготовчих заходів.

Нагадаємо, що у Запоріжжі офіційно дозволили гуляти островом Хортиця. Запорізька обласна військова адміністрація внесла правки до рішення щодо відвідування Хортиці, прийнятого ще на початку повномасштабного вторгнення. У новій версії документу зазначено, що людям можна перебувати у лісових територіях, наближених до туристичних обʼєктів.

Так, згідно з новою версією розпорядження, запоріжці можуть відвідувати сади та ріллі колишнього Державного сільськогосподарського підприємства «Хортиця», острів Байда, острів Дубовий, острів Розтьобін, скелі Три Стоги та Два брати.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя