Нові освітні правила в Запоріжжі: онлайн-навчання не перериватимуть під час тривог, а 24 школи переходять на змішаний формат | Новини Запоріжжя

28 березня Рада оборони Запорізької області затвердила нові правила у навчальному процесі.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«У нас був запит від батьківських комітетів і мешканців міста Запоріжжя щодо проблеми освітнього процесу. Вона ділилася на дві частини: питання перше — це продовження онлайн-освіти під час повітряних тривог, питання друге — це впровадження офлайн-освіти та змішаної форми навчання.

Рада оборони підтримала два рішення. Перше: онлайн-навчання не має зупинятися під час повітряної тривоги, а буде продовжуватись. Відповідно за безпеку дітей, які здобувають освіту у своїх квартирах і будинках, несуть відповідальність безпосередньо батьки. За безпеку вчителів в цей час несуть відповідальність керівники закладів освіти, які мають знайти безпечні місця для того, щоб освітній процес не зупинявся», — зазначив голова ЗОВА.

Він також повідомив, що Рада оборони області підтримала перехід 24 запорізьких шкіл у змішаний формат навчання. Це станеться з 1 квітня. В цілях безпеки уроки проводитимуться одразу в укриттях. Перелік навчальних закладів можна знайти за посиланням.

За його словами, спочатку вивчали питання про відкриття 51 закладу освіти, але після обговорення з ДСНС, Нацполіцією, військовими та Держспоживслужбою залишилося 24 школи.

Нагадаємо, у Запоріжжі планують збудувати щонайменше дві підземні школи у різних районах міста. Наразі відомо, що одна з них знаходитиметься на території ліцею №99.

Через падіння безпілотника у Запорізькій області поранено чоловіка

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя