«Вгризаються» у захоплені території»: де найпотужніша лінія оборони окупантів у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Військові російської окупаційної армії не припиняють зводити фортифікаційні споруди на тимчасово окупованих територіях. Оборона окупантів складається з кількох ліній. У Запорізькій області найпотужніша побудована від Токмака до Полог.

Про це розповів «Новинам Приазов’я» Сергій Старушко, кореспондент «Центру журналістських розслідувань».

За першою лінією оборони під Роботиним, яку прорвали українські захисники, є ще дві. Окупаційні війська будують фортифікації ближче до тилу, орієнтовно між Бердянськом та Токмаком. Ворожі багатокілометрові фортифікації видно через супутники.

«Процес побудови фортифікацій окупантами не припинявся, вони продовжують «вгризатися», а так звані «зуби дракона» штампують безперервну та розставляють скрізь», – розповів журналіст.

Наразі за будівництво фортифікацій відповідає виключно Міністерство оборони Росії. Ворожі війська зараз будують навіть четверту лінію оборони на захоплених територіях регіону.

«Вони роблять лінії оборони глибшими. Це такі підземні міста. Є навіть відео де, ніби «номери люкс» у них ці фортифікації – глибше в тилу. Вони закопують часто-густо контейнери, які використовують при портових перевезеннях, і з’єднують їх між собою. І проводять багато бетонних робіт», – наголосив Старушенко.

Били до крові, душили й змушували рити окопи: «депортована» окупантами мешканка Запорізької області розповіла по катування загарбників

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя