Кушугумська громада перейшла на змішану форму навчання

Кушугумська громада перейшла на змішану форму навчання.

Кушугумська громада перейшла на змішану форму навчання. Ілюстративне фото: wikimapia.org

З 15 січня у кушугумській гімназії «Інтелект» почалось навчання за змішаною формою. Це стало можливим після завершення капітального ремонту сучасного укриття.

Як повідомила Кушугумська громада, заклад вже пройшов перевірку профільних служб та відповідає усім вимогам. Тепер у разі тривоги діти спускатимуться в укриття, де створили комфортні умови як для навчання, так і для того, аби дочекатись відбою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як зазначив голова Кушугумської територіальної громади Володимир Сосуновський, відремонтоване укриття на 333,5 квадратних метрів розраховано на 150 учнів. Воно має два виходи, три великі кімнати, чотири санвузли, душеву, роздягальню, вогнегасники, запас питної води та Wi-Fi.

В укритті облаштували сучасну вентиляційну систему з терморегулюванням температури, пожежну сигналізацію, водопостачання та водовідведення.

Очікується, що під час навчання приміщення слугуватиме укриттям, а після освітнього процесу — спортивною залою для різних видів спорту чи заходів.

Відомо, що на змішану форму навчання вже погодилися понад 20% батьків, і заяви ще продовжують надходити. В перший день на уроки в укриті потрапили близько ста учнів. На облаштування сховища витратили понад 4 мільйони гривень державної субвенції та коштів місцевого бюджету.

За словами начальниці відділу освіти Кушугумської громади Вікторії Калниш, усі учні гімназії, а їх 654, не зможуть одночасно перебувати в укритті, тому розроблені графіки проведення занять. Кожного тижня всі діти матимуть змогу поки що один раз перебувати в очному навчанні.

В планах громади — облаштувати таке ж укриття і в Балабинській гімназії.

Кушугумська громада перейшла на змішану форму навчання.Кушугумська громада перейшла на змішану форму навчання. Фото: t.me/kushugumrada

Кушугумська громада перейшла на змішану форму навчання.Кушугумська громада перейшла на змішану форму навчання. Фото: t.me/kushugumrada

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя