На Мелітопольському напрямку нацгвардійці знищили ворожу станцію та взяли в полон окупанта | Новини Запоріжжя

На Мелітопольському напрямку підрозділи Національної гвардії у складі Сил оборони продовжують наступ. Щодня захисники просуваються на кількасот метрів. У надважких умовах штурмові групи «прогризають» оборону ворога.

Про це повідомив заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович. 

На Мелітопольському напрямку активно працювала наша аеророзвідка, яка виявляла позиції вогневих засобів та засобів радіоелектронної боротьби противника. Більшість цілей за визначеними координатами були уражені.

«Було встановлене точне місцезнаходження автоматизованої станції постановки перешкод Р330 «Житель» після чого її було знищено системою високоточного вогневого ураження Сил оборони», — зазначив Миколи Уршалович.

18 липня бійцями однієї з штурмових груп 15-ї бригади Національної гвардії взяла в полон командира роти 70-ї гвардійського мотострілецького полку, що дислокується у місті Шалі, Чеченська республіка.‎

«Полонений відмітив низький морально-психологічний стан особового складу та його небажання вести бойові дії. Йому було надано медичну допомогу, після чого передано відповідним органам», — зазначив полковник.

Наступальна операція набирає обертів: ударні підрозділи Сил оборони просунулися на Мелітопольському напрямі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя