Пошкоджено машини, автобус та електромережі: у Запоріжжі триває ліквідація наслідків негоди, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Увечері в понеділок, 15 квітня, внаслідок холодного атмосферного фронту в Запоріжжі був град та шквальний вітер (18 метрів на секунду). За понад годину негоди кількість опадів склала 7 мм, що відповідає 50% від декадної норми.

Про це повідомляють у ДСНС в Запорізькій області.

Надійшло орієнтовно 60 офіційних заявок про повалені дерева та гілля через негоду. На деяких ділянках було обмежено рух транспорту через повалені дерева, повідомляли у Запорізькій міській раді.

У двох районах Запоріжжя внаслідок поривів вітру дерева впали на два п’ятиповерхових житлових будинки. Всього пошкоджено 5 машин та муніципальний автобус.

«Надзвичайники 26 разів залучалися для надання допомоги населенню через наслідки негоди у Запоріжжі та Запорізькому районі. О 2:00 годині ночі були завершені аварійно-рятувальні роботи. Від ГУ ДСНС залучалося 135 рятувальників та 30 одиниць техніки», — зазначають в ДСНС в Запорізькій області.

Наразі бригади «Запоріжжяобленерго» продовжують усувати наслідки негоди, яка спричинила чисельні пошкодження електромереж, знеструмивши 88 населених пунктів. Вже вдалось відновити живлення 11 629 споживачів.

«Без енергопостачання залишаються ще 10 579 абонентів: 5392 – у Запоріжжі та 5 187 – у Запорізькому районі. Аварійно-відновлювальні роботи тривають, до їх виконання залучені 24 бригади», — зазначають у «Запоріжжяобленерго».

За місяць збитки, завдані ворогом екології Запорізької області, зросли на 15 млн

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя