«Поки не можемо забігати наперед і говорити про строки відновлення» — Федоров про Дніпровську ГЕС

Наслідки російського обстрілу по ДніпроГЕС. Фото: Суспільне Запоріжжя

У Запоріжжі на Дніпровській ГЕС продовжують розбирати завали після російської ракетної атаки 22 березня 2024 року. Найближчим часом розпочнуть демонтаж зруйнованої частини та відновлювальні роботи. Втім, скільки часу на це знадобиться — наразі невідомо.

Про це Суспільному повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров:

"Після того, як будуть розібрані завали, буде продовжена робота над дефектовкою кожної машини, і лише після цього ми зможемо говорити про якісь орієнтовні терміни відновлення роботи. Але сьогодні ми можемо говорити про відновлення роботи лише у випадку безпекової ситуації, бо на повітряні тривоги робота зупиняється".

Нині пріоритетний напрямок роботи — захист Дніпровської ГЕС, каже Федоров:

"Дніпровська ГЕС продовжує залишатися однією із мішень РФ, тому спочатку ми маємо знайти рішення, як її захистити. Пріоритетний захист ППО — це сьогодні на порядку денному, і тому наступним кроком буде безпосередньо відновлення енергетичної частини".

За словами Федорова, нині є попередні висновки щодо руйнувань та які роботи треба виконати, тож найближчим часом почнуть демонтувати зруйновану частину:

"Поки не можемо забігати наперед, говорити про якісь строки відновлення, але ми розуміємо важливість та зацікавленість жителів Запоріжжя саме в логістиці з лівого на правий берег, і навпаки".

Загалом від початку повномасштабної війни по Дніпровській ГЕС росіяни завдали 20 ракетних ударів, 13 — поцілили:

"Ми розуміємо, що деякі ракетні обстріли були навколо ДніпроГЕС, але ми чітко розуміємо, що мішенню була саме ДніпроГЕС, декілька ракетних обстрілів закінчувалися у річці Дніпро".

Читати ще

Читати ще «ДніпроГЕС виведена на довгий час»: Ігор Сирота про наслідки масованого ракетного удару РФ

Читати ще Знадобляться місяці роботи: Федоров про наслідки обстрілу армією РФ по ДніпроГЕС

Читати ще «Станції посаджені на нуль»: Ігор Сирота про наслідки обстрілів армії РФ по території ДніпроГЕС у Запоріжжі

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя