Критерії вибору електром’ясорубки: на що потрібно звертати увагу

Якщо купуєте електричну м’ясорубку вперше, можуть виникнути проблеми: на ринку є сотні моделей із десятками різноманітних характеристик та функцій, розібратися в яких не завжди просто. У статті розповімо, на що варто звернути увагу.

Тип корпуса

Тут варіантів небагато: пластик чи метал. Пластикові девайси дешевші, хоча вважаються менш міцними. Проте це спірне питання: якщо не допускати падіння пристрою, він прослужить не менше металевого. Однак пластик із часом тьмяніє та забруднюється, і із цим нічого не поробиш.

Потужність

У технічних характеристиках зазначаються номінальний та піковий показники. На номінальній потужності пристрій працює у звичайному режимі, на піковій — у моменти високих навантажень (коли, наприклад, попадеться кістка або жилка).
Для домашніх м’ясорубок достатньо номінальної потужності на рівні 0,4–1 кВт. Моделі на 2000 Вт — практично професійні, здатні працювати довго та переробляти значні об’єми продуктів.

Ножі

Вони виготовляються з чавуна або загартованої сталі шляхом ковки або штампування, яке буває гарячого та холодного типів. Ковані леза вважаються більш міцними, вони довше залишаються гострими, але мають більшу вагу та коштують дорожче.
Важлива й форма ножа. Кращими вважаються ті, що мають шаблеподібну форму із чотирма лезами, хоча можна зустріти варіанти з двома чи шістьма. Більш універсальними вважаються ножі з двостороннім заточуванням, які можна встановлювати будь-яким боком.

Продуктивність

Хоча вона залежить від декількох чинників (потужність агрегату, кількість лез та їхня гострота, швидкість обертання шнека, розмір отворів решітки), може бути зазначена в характеристиках.
Продуктивність коливається в межах 0,5–5 кг перероблених продуктів за хвилину. Якщо ви користуєтеся м’ясорубкою рідко, то висока продуктивність вам не потрібна, тим більше, що електром’ясорубки в ALLO середньої потужності представлені чималою кількістю моделей.

Чи потрібен реверс

Якщо ви готуєте продукти ретельно, позбавляючись найменших кісток, шкіри та жилок, реверс вам не потрібен. Але краще перестрахуватися: якщо м’ясо з якихось причин застрягне, достатньо нажати кнопку реверса замість того, щоб розбирати всю конструкцію.

Кількість решіток

Обов’язково до комплекту постачання входять дві, а частіше три решітки з більшими та меншими отворами. Цього достатньо для фаршу потрібної консистенції. Електром’ясорубки можуть комплектуватися і додатковими спеціалізованими насадками — усе залежить від ваших кулінарних уподобань. Якщо ви купуєте в інтернет-магазині Алло.юа в Одесі, то попередньо можна оцінити спектр доступних насадок та вибрати потрібний фільтр. До речі, так само легко вибирати й необхідні характеристики, що значно звузить пошук ідеальної моделі.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя