Наліт з автоматами: загарбники позбавили мешканців Запорізької області можливості знімати в окупації кошти з українських карток, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Окупанти відзвітували про «припинено діяльність з незаконного переведення в готівку гривні в Запорізькій області та «ДНР»».

Про це заявило так зване «управління ФСБ Росії у Запорізькій області», заяву якого цитують проросійські пабліки.

Закрили 29 офісів, які переводили гривні у готівку «через валютні термінали та мобільні додатки українських банків, а також угоди з криптовалютою через закордонні електронні фінансові майданчики».

Загарбники стверджують, що сума переведених у готівку і виведених за кордон коштів у 2023 році нібито склала близько пів мільярда гривень.

При цьому, раніше в окупантів до таких офісів питань не виникало — вони працювали відкрито, а на вході були відповідні вивіски, проте тепер загарбники позбавили людей можливості знімати кошти з українських карток.

Як зазначив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, черговий переділ ринку окупантів відгукнеться мешканцям тимчасово окупованої території втратою можливості отримувати кошти від України та допомогу від рідних.

Очолила проросійський молодіжний рух: 20-річній колаборантці з Мелітополя заочно повідомили про підозру

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя