300 штук за годину: в Запоріжжі волонтери роблять хімічні грілки на передову | Новини Запоріжжя

Хімічні грілки, які українські захисники можуть покласти у взуття, рукавицю чи кишеню виготовляє волонтерська організація «Шо ти, дядя?». За годину волонтери можуть виготовити близько 300 грілок. Замовлення, як правило, отримують та передають через доброчинців та знайомих. Говорять, виготовляють стільки, на скільки є запит.

Повідомляють у Запорізькій міській раді.

Для того, щоб виготовити хімічну грілку волонтери змішують чотири інгредієнти (мідний купорос, алюмінієва стружка, тирса та звичайна кухонна сіль), ретельно їх перемішують та розфасовують в пакетики по 50 грамів. Туди ж кладуть інструкцію з використання. Для того, щоб «активізувати» грілку, в суміш потрібно додати одну ложку води. Якщо додати багато рідини — суміш може закипіти. Така хімічна грілка може тримати тепло до двох годин.

Та основна діяльність волонтерського об’єднання — закупівля та ремонт автівок, придбання оптики та інших речей для військових. Щомісяця на сторінці спільноти волонтери влаштовують лотереї за донати. Так, 21 грудня стартує аукціон, де розіграють розписані танкові гільзи з тимчасово окупованих міст Запорізької області. На зібрані кошти відремонтують автівки для бригади, яка передала гільзи.

79-річний чоловік з Запоріжжя щодня виготовляє сотні окопних свічок для захисників.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя