Заманюють високими зарплатами: окупанти провели ротацію гастролерів у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окуповані території Запорізької області російська окупаційна влада завозить з РФ лікарів, вчителів та робітників. Їх заманюють високими зарплатами. Водночас місцевим жителям, які пішли на співпрацю із ворогом, окупанти перестають платити заробітні плати.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Переважна більшість місцеві жителі чинять спротив і не погоджуються працювати з ворогом. Саме тому загарбники намагаються завести якнайбільше гастролерів із РФ, щоб витіснити тих, хто не співпрацює з ними.

«Приваблюють справді великими зарплатами. Заробітна плата медиків у тимчасово окупованому Криму не перевищує 40 тисяч рублів, сьогодні у тимчасово окупованій частині Запорізької області середня заробітна плата — 200 тисяч рублів. Здебільшого ці лікарі працюють у військових шпиталях РФ», — сказав Іван Федоров.

А ось зрадникам України вони перестають платити заробітну плату. Окупанти третій місяць не платять заробітну плату технічним фахівцям, які пішли працювати до окупованого вищого навчального закладу Мелітополя.

За даними Центру національного спротиву нещодавно окупаційна влада провела ротацію медиків на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. У регіон завезли партію чергових гастролерів, як лікарів, так і середній медперсонал. Селять їх у захоплених будинках та гуртожитках.

«Деякі недалекоглядні гастролери потім переводяться в регіон на постійну основу, таким чином окупанти міняють демографічний склад населення, —  повідомляють у Центрі національного спротиву.

Затримання та тортури сотень людей, мінування територій: що відбувається в окупованому Енергодарі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя