Уражено танк, БТР та артилерійське озброєння противника: командувач Нацгвардії розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку | Новини Запоріжжя

Днями Олександр Півненко, командувач Національної гвардії України відвідав бригади та підрозділи українських захисників на Запорізькому напрямку, де безперервно тривають бойові зіткнення.

Про це повідомив Олександр Півненко у своєму телеграм-каналі.

З початку тижня особовий склад 14 бригади оперативного призначення завдав 78 артилерійських ударів по загарбникам, завдавши противнику втрати у техніці та знищивши більшість взводу піхоти.

Бійці 3-ї бригади оперативного призначення подавили 64 групи ворожої піхоти, які намагалися штурмувати наші позиції. Гвардійці, маючи досвідчених операторів, активно використовують fpv-дрони.

«Силами бригади на цьому напрямку було вражено позашляховик, мікроавтобус, танк Т-72Б3 та БТР противника, а також артилерійське озброєння», — повідомляє Олександр Півненко.

Гвардійці 15-ї бригади оперативного призначення утримують свої позиції. Спільно з суміжними підрозділами виконали понад 14 завдань й знищили ворожу техніку, силу та склади з боєкомплектами.

«Також поспілкувався з командирами, обговорили оперативну обстановку на фронті. І звичайно, забезпечення. Розуміємо потреби та будемо вживати заходів, аби вони були вирішені. Дякую воїнам-гвардійцям за високий професіоналізм та зусилля, які вони щодня докладають для того, аби ворог не просунувся вперед», — резюмував командувач Національної гвардії.

Загарбникам довелося відступити: Сили оборони завдали удар по ворожій позиції на Запорізькому напрямку, — ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя