Зі Степногірська евакуювали родину, яка більше року прожила у підвалі: відео

Зі Степногірська евакуйовано сім'ю, яка більше року прожила в підвалі

Зі Степногірська евакуйовано сім’ю, яка більше року прожила в підвалі — фото: zp.npu.gov.ua

Поліція евакуювали родину зі Степногірська у Запорізькій області. Подружжя менше, ніж за три місяці вимушено змінило три місця проживання. Усі їхні квартири та майно знищені ворогом, тож люди жили в укритті.

Як повідомили у ГУ Нацполіції у Запорізькій області, з початку повномасштабного російського вторгнення на територію України подружжя постійно проживало в розбитому російськими бомбами та снарядами Степногірську. Евакуюватись родина довго не погоджувалася, бо єдиним годувальником у родині був 63-річний Олександр Федотович, а його дружина – 56-річна Олена Вікторівна – має проблеми зі здоров’ям, тому чекала на чоловіка вдома та займалася домашніми справами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У перші півроку війни сім’я втратила власний дах над головою – у квітні 2022 снаряд прилетів в їхню квартиру. Переїхали жити до сина, але було влучання й туди. Через зруйновані власні оселі винайняли ще одне житло. Але окупанти й до нього дістали – снаряд влучив під балкон будинку. Втомлені від постійних збройних російських атак вирішили мешкати в укритті, – розповідають у поліції.

У підвалі сім’я ховалася понад рік. Там вони пережили ще один приліт. Тоді вибуховою хвилею було зруйновано вхід у укриття, а у стіні приміщення з’явилася дірка від російського снаряда.

Зі Степногірська евакуйовано сім'ю, яка більше року прожила в підваліЗі Степногірська евакуйовано сім’ю, яка більше року прожила в підвалі — фото: zp.npu.gov.uaЗі Степногірська евакуйовано сім'ю, яка більше року прожила в підваліЗі Степногірська евакуйовано сім’ю, яка більше року прожила в підвалі — фото: zp.npu.gov.uaЗі Степногірська евакуйовано сім'ю, яка більше року прожила в підваліЗі Степногірська евакуйовано сім’ю, яка більше року прожила в підвалі — фото: zp.npu.gov.uaЗі Степногірська евакуйовано сім'ю, яка більше року прожила в підваліЗі Степногірська евакуйовано сім’ю, яка більше року прожила в підвалі — фото: zp.npu.gov.uaЗі Степногірська евакуйовано сім'ю, яка більше року прожила в підваліЗі Степногірська евакуйовано сім’ю, яка більше року прожила в підвалі — фото: zp.npu.gov.ua

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя