Удар по запорізькій багатоповерхівці на проспекті Соборному завдав шкоди навколишньому середовищу на 24 мільйони гривень | Новини Запоріжжя

У жовтні російська ракета зруйнувала багатоповерхівку на проспекті Соборному, 44 у Запоріжжя. Удар завдав шкоди навколишньому середовищу на 24 мільйони гривень.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південного округу.

Державна екоінспекція оглянула територію для розрахунку завданої шкоди. Інспектори встановили, що в наслідок ракетного обстрілу земельна ділянка зазнала захаращення уламками боєприпасів та відходами на площі 2 400 квадратних метрів.

Загальний розмір шкоди, завданої засміченням земельних ресурсів, складає понад 24 мільйони гривень.

Інформацію передали до Запорізької обласної прокуратури та Оперативного штабу при Державній екоінспекції України для формування єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю в результаті збройної агресії.

Нагадаємо, вночі 18 жовтня російські військові завдали шість ударів ракетами С-300 по Запоріжжю. Одна ворожа ракета вдарила у п’ятиповерховий будинок. Пошукова операція тривала понад 20 годин. Внаслідок ракетного удару загинуло п’ятеро людей, ще стільки ж отримали травми.

Російські військові завдали 99 ударів по містах і селах Запорізької області: зруйновані будинки, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя