У Запорізькій області перевіряють можливі зловживання допомогою переселенцям | Новини Запоріжжя

У Запорізькій області є певний ризик зловживання виплатами для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Тому проходять перевірки можливих недоброчесних отримувачів соціальних виплат.

Про це заявив заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Євген Мироненко на брифінгу в офіційному Медіацентрі при облдержадміністрації.

«Я і наша команда вважають, що є певний рівень зловживання тими соціальними гарантіями, які забезпечує держава. Я б хотів звернутися до наших громадян: не зловживайте. Відповідні перевірки проводяться Національною соціальною сервісною службою України на рівні регіону. І якщо виявляють такі випадки, будуть порушуватись питання про скасування відповідних виплат. Крім цього, таким особам будуть виставлені рахунки на повернення до державного бюджету раніше отриманих виплат. Допомогу мають отримувати лише ті, хто її насправді потребує», — заявив Євген Мироненко.

Також, за його словами, ситуація щодо виїзду та переміщення населення стабілізувалася. В області обліковується близько 232 тисяч ВПО, з них близько 20 тисяч — внутрішньо переміщені особи в межах Запорізького району.

У Запоріжжі почали відновлювати ще дві багатоповерхівки, які постраждали від ворожих ударів

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя