Карта бойових дій в Україні 23 серпня

Карта бойових дій в Україні 23 серпня -

Карта бойових дій в Україні 23 серпня — фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 23 серпня, в Україні розпочалася 546-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 23 серпня.

Станом на 22 серпня, українські війська продовжували наступати у селі Роботине та його околицях на заході Запорізької області, оскільки є ознаки того, що російські сили, ймовірно, мають обмежену присутність у населеному пункті.

Російські війська зосереджують свої обмежені доступні підкріплення з інших місць на Оріхівському напрямку на заході Запорізької області.

Карта бойових дій на 23 серпня -Карта бойових дій на 23 серпня — фото: understandingwar.org

Російські війська 22 серпня провели наступальні дії межі Куп’янськ – Сватово – Кремінна і просунулися вперед. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися на південний захід від Ольшани (15 км на північний схід від Куп’янська).

Військові блогери країни-окупанта стверджували, що російські війська знищили або серйозно пошкодили основні переправи через річку Оскол у районі Куп’янська, у тому числі автомобільний міст у Куп’янську, залізничний міст біля Ковшарівки (9 км на південний схід від Куп’янська), а також переправи біля Сенькового (20 км на південний схід від Куп’янська) і Борової (30 км на захід від Сватового).

Карта бойових дій на 23 серпня -Карта бойових дій на 23 серпня — фото: understandingwar.org

Українські війська 22 серпня вчинили наступальні дії в районі Бахмута та просунулися. У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують проводити наступальні дії на Бахмутському напрямку. Російський блогер стверджував, що українські сили досягли обмежених успіхів поблизу Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута). Ще один російський блогер увечері 21 серпня заявив, що українські сили атакували в районі Берхівки (6 км на північний захід від Бахмута).

22 серпня українські війська продовжили контрнаступальні операції на заході Запорізької області та досягли подальших незначних успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 22 серпня, показують, що українські сили просунулися далі на південний схід Роботиного (10 км на південь від Орєхова).

Карта бойових дій на 23 серпня -Карта бойових дій на 23 серпня — фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя