Фарбують, штукатурять і прокладають електрику: як просувається відновлення зруйнованих багатоповерхівок | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі продовжується відновлення чотирьох, частково зруйнованих російськими снарядами, багатоповерхових будинків. Так, у будинку по вулиці Сталеварів, 16 підрядник зараз проводить монтаж інженерних та електричних мереж у відновленому під’їзді.

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

Також працівники укладають металочерепицю на покрівлі, проводять штукатурні та шпаклювальні роботи в підвалі. Незабаром підрядник почне проводити штукатурні роботи у відновлених квартирах.

У 1 під’їзді п’ятиповерхового будинку на вулиці Зестафонська, 10 працівники монтують газові мережі, укладають керамічну плитку на сходових клітках. У 2-4 під’їзді проводиться демонтаж штукатурки.

«Наступного тижня тут триватиме ремонт під’їздів, у другому-третьому під’їздах прокладатимуть електромережі, змінюватимуть батареї», — кажуть у міськраді.

У триповерховому будинку по вулиці Кияшка, 22 будівельники шпаклюють стіни, відкоси у квартирах 2 та 3 під’їздів, а також укладають керамічну плитку у санвузлах квартир 1 під’їзду. На першому поверсі цього будинку знаходиться Центр надання адміністративних послуг, тут встановлюють електричні щитки, прокладають електричні мережі, продовжують виконувати стяжку підлоги.

«З понеділка підрядники продовжить працювати у квартирах, виконуватиме внутрішні роботи у найпростішому укритті будинку та у приміщенні ЦНАПу», — уточнюють у міській раді.

Триває ремонт і у відновлених та частково зруйнованих квартирах будинку по проспекту Соборному, 151. Будівельники виконують штукатурні роботи у нежитлових приміщеннях, йде благоустрій прилеглої до будинку території. На наступному тижні підрядна організація продовжуватиме укладати ламінат, кахель, клеїти шпалери, а також встановлювати сантехніку у квартирах.

Директора запорізького КП підозрюють у розтраті майже 760 тис грн з бюджету

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя