У Запоріжжі корегувальника ворожих обстрілів засудили до 15 років ув’язнення | Новини Запоріжжя

Жителя Запоріжжя визнали винним у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Прокурори в суді довели, що місцевий мешканець добровільно погодився співпрацювати зі спецслужбами РФ для підривної діяльності проти України.

Упродовж жовтня 2023 року він забезпечував ворога інформацією щодо дислокації сил оборони України, а також геолокацією житлової та промислової інфраструктури Запоріжжя.

Одним із доручень його кремлівських кураторів було отримання та передача інформації про наслідки влучення російських ракет по багатоповерхівці у центрі міста 18 жовтня 2023 року.

Чоловік збирав розвіддані як самостійно, так і за допомогою родичів та знайомих, які не знали про його наміри та плани.

Передача отриманих відомостей відбувалась через «звʼязного», який постійно перебував на тимчасово окупованій території Запорізької області. Чоловік надсилав в анонімний чат одного з месенджерів графічні зображення, зробленні за допомогою Google maps, із позначками та дописами.

До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою. Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, про затримання керівника ворожої групи з оперативним псевдонімом «Палестинець» стало відомо у грудні 2023 року.

Як повідомлялось раніше, вночі 18 жовтня російські військові завдали шість ударів ракетами С-300 по Запоріжжю. Одна ворожа ракета вдарила у п’ятиповерховий будинок по проспекту Соборному, 44. Пошукова операція тривала понад 20 годин. Внаслідок ракетного удару загинуло п’ятеро людей, ще стільки ж отримали травми. Удар завдав шкоди навколишньому середовищу на 24 мільйони гривень.

За добу окупанти пошкодили 20 будинків жителів Василівського та Пологівського районів: поранено дві людини, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя