Масована атака Запоріжжя: триває ліквідація наслідків ворожого обстрілу, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Вранці 29 грудня військові російської армії завдали масованого удару по Запоріжжю. Били ракетами типу «Х-101» та «Циркон». Внаслідок атаки пошкоджено 29 багатоповерхівок, 11 приватних будинків, дві школи й стільки ж дитячих садків, один медичний заклад та інфраструктурний об’єкт. Наразі триває ліквідація наслідків.

Про це повідомив Юрій Малашко, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

«Внаслідок ворожої атаки було пошкоджено багато будинків. Є багато звернень мешканців Запоріжжя та Запорізького району, що до ліквідації та закриття вікон і так далі», — зазначив голова Запорізької ОВА.  

У Запорізькій міській раді додають, що вчора, 30 грудня, до ліквідації наслідків ворожої атаки були засіяні понад 30 комунальників та понад 10 одиниць техніки: фахівці аварійно-рятувальної служби розбирали завали, комунальники «Запоріжремсервісу» та волонтери «Добробату» закривали вікна листами OSB, робітники «ЕЛУАШ» та «Водоканалу» вантажили та вивозили будівельне сміття. Сьогодні роботи тривають.   

«З моменту «прильоту» представники благодійного фонду «Карітас Запоріжжя» прийняли від людей дев’яти заявок на надання екстреної матеріальної допомоги у розмірі 10 800 гривень і шість заявок на допомогу у виконані ремонтів. Вчора на місці також працювали представники громадської організації «Сонце.ЮА», які надавали людям гігієнічні набори», — йдеться у повідомленні Анатолія Куртєва, виконуючого обов’язки міського голови.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», внаслідок ракетної атаки постраждали 13 людей. На жаль, 9 мирних мешканців загинули.

Ракетний удар по Запоріжжю і обстріл Степногірська з РСЗВ: є жертви серед мирного населення.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя