У Запоріжжі «чорні» ріелтори обманом заволоділи квартирою чоловіка | Новини Запоріжжя

Зловмисники запропонували самотньому мешканцю Запоріжжя обмін його двокімнатної квартири із доплатою. Довірливий чоловік став жертвою шахраїв та втратив свою нерухомість вартістю 700 тисяч гривень.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Скориставшись пригніченим станом чоловіка через смерть близької людини, двоє псевдорієлторів запропонували обмін двокімнатної квартири, на житло меншою площею з доплатою. У результаті чоловік отримав орендоване помешкання без належних побутових умов. Зрозумівши, що став жертвою шахраїв — звернувся до поліції.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України правоохоронці встановили особи «чорних» ріелторів та припинили їхню діяльність. У ході низки обшуків за місцями їхнього проживання у Запоріжжі та Києві вилучили мобільні телефони, документи та інші речові докази.

Зловмисникам повідомлено про підозру у шахрайстві у великих розмірах. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 19:00 до 7:00. Згідно з інкримінованою статтею їм загрожує до 5 років ув’язнення.

У Запоріжжі викрали людину: силоміць заштовхали в авто, добу утримували в підвалі та вимагали гроші.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя