У Бердянську окупанти хочуть «націоналізувати» квартири, які власники здають в оренду | Новини Запоріжжя

У тимчасово окупованому Бердянську так звана влада продовжує «націоналізувати» квартири людей і проводять повний реєстр «безхазяйного» майна. Відразу на декількох квартирах, у кількох великих будинках курортного міста, загарбники розвісили оголошення.

Про це повідомляє «Бердянськ Сьогодні».

Згідно з оголошеннями, що з’явилися на квартирах, власники квадратних метрів у 10-денний термін мають особисто надати окупаційній владі оригінали документів на житло чи передати довіреність на майно через знайомих. Але російські загарбники приймають лише ті довіреності, які оформлені у Росії чи консульствах РФ.

Якщо власник квартири не надасть документи, то житло додадуть до реєстру «безхазяйним» майном. Потім туди селитимуть російських військових чи тих, кому, на думку окупантів, воно потрібне.

Якщо у квартирі мешкають не власники, а квартиранти чи родичі, то квартира також визнається «безхазяйним майном».

Один із мешканців Бердянська повідомив, що на його квартирі з’явилося оголошення від окупаційної влади.

«У нас немає боргів за комуналку, квартиру доглядають знайомі, але все одно повісили оголошення. Приїхати до Бердянська, звичайно, можливості немає, та й бажання немає», – розповідає бердянець.

«Ця «ревізія» торкнеться всього житла у Бердянську, — розповів на умовах анонімності один із голів ОСББ. — Раніше так само «пройшлися» по всім комерційним обʼєктам. Не давати списки для голів ОСББ справа ризикована. Можна і «на підвал» сходити. І якщо раніше ми заспокоювали власників житла тим, що можна просто сплачувати усе вчасно, то зараз це зовсім ні на що не впливає. Ви ж розумієте: нерухомість дуже цінна річ, і кожен хоче нею розпоряджатись».

Аналогічна ситуація у всіх окупованих населених пунктах Запорізької області. У тому числі Чернігівці Бердянського району, де окупаційна влада також проводить масову «інвентаризацію» житла. Якщо власник будинку виїхав, його житло буде «безхозним».

«Якщо раніше загарбники вигадували для цього приводи: наприклад — заборгованість за житлово-комунальні послуги, то зараз вже такими дрібницями не заморочуються. Хати просто забирають. Також, за словами місцевих, ворожі солдати грабують будинки, а місцеві гауляйтери прикривають їх», — повідомляє місцеве ЗМІ.

Окупанти обстріляли житлові будинки у Запорізькій області, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя