В Запоріжжі власники будинків, зруйнованих російськими ударами, можуть отримати компенсацію

В Запоріжжі власники будинків, зруйнованих російськими ударами, можуть отримати компенсацію.

В Запоріжжі власники будинків, зруйнованих російськими ударами, можуть отримати компенсацію. Ілюстративне фото: depositphotos.com/shapicingvar

Власники зруйнованих російськими ракетами приватних будинків у Запоріжжі можуть подавати заяви на отримання компенсації від держави.

Як повідомили у Запорізькій міськраді, право на таку державну компенсацію мають власники житла, повністю знищеного ворогом, яке не підлягає ремонту. Запоріжці можуть подавати заяви на її отримання через «Дію». У разі відсутності технічної можливості зробити це самостійно, зверніться за допомогою до ЦНАПів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Розмір компенсації розраховує міська комісія за формулою, затвердженою Кабміном. Надання компенсації на першому етапі відбувається у вигляді житлового сертифікату.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення у Запоріжжі станом на липень ворожі ракетні удари зруйнували 14 приватних будинків.

Як повідомляє портал «Дія», кошти надаються, якщо житло не підлягає відновленню та має власника, а також зруйновано через бойові дії після 24 лютого 2022 й розміщено на території, що не була окупована до 24 лютого.

Програма компенсації відбуватиметься у два етапи. Перший — отримання сертифіката на придбання нової домівки. Другий — грошові виплати на самостійну відбудову. Ви можете отримати або сертифікат, або кошти на будівництво. Подробиці можна знайти на порталі «Дія».

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя