Очолив штаб «Юнармії» в тимчасово окупованому Мелітополі: на Запоріжжі заочно судитимуть колаборанта | Новини Запоріжжя

44-річний чоловік став очільником дитячого військово-патріотичного руху, незаконно створеного окупаційною владою РФ на тимчасово окупованій території Запорізької області. Відносно нього слідчі Мелітопольського райуправління поліції скерували до суду обвинувальний акт. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

За даними слідства, підполковник міліції до травня 2014 року працював викладачем в Харківському національному університеті внутрішніх справ. Підтримавши сепаратистські настрої на території регіону, він демонстративно звільнився.

У Мелітополі фігурант справи пішов на співпрацю з окупаційною владою та добровільно обійняв посаду «ректора» в «Мелитопольском государственном университете им. А.С. Макаренко». На посаді перебував близько пів року. Того ж року на базі фейкового «вишу» він очолив так званий «региональный штаб Запорожской области всероссийского детско-юношеского военно-патриотического общественного движения «Юнармия».

Діяльність організації спрямована, зокрема, на знищення національної ідентичності українців, формування у підлітків позитивної мотивації до проходження військової служби у збройних силах країни-агресора, підтримку політики окупаційної влади РФ. Зрадник особисто організовував заходи мілітаризованого характеру, до участі в яких активно залучали дітей.

Йому заочно повідомили про підозру за ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.Обвинувальний акт скеровано до Комунарського райсуду. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з можливою конфіскацією майна.

Став «рупором» російської пропаганди: мелітопольському колаборанту загрожує до десяти років тюрми

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя