В Україні можуть змінити правила для військовозобов‘язаних

В Україні можуть змінити правила для військовозобов‘язаних.

В Україні можуть змінити правила для військовозобов‘язаних. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В Україні хочуть змінити правила для військослужбовців. Одна зі змін — воювати планують відправляти людей тільки після письмової згоди.

Так, у Верховній Раді України зареєстрували проект  №10209 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мудрої мобілізації та забезпечення оптимальної боєздатності військових підрозділів під час воєнного стану”.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про основні положення законопроєкту:

  • Військовозобов’язаних, які офіційно не працюють та не мобілізовані до війська, хочуть залучати до відновлення постраждалої інфраструктури.
  • Мобілізувати хочуть лише тих військовозобов’язаних, які письмово погодяться захищати Батьківщину та мають відповідні морально-вольові риси.
  • Військовозобов’язаних, які мають відстрочку або бронювання – зможуть мобілізувати. Це стосується лише тих, які два і більше роки працювали у держорганах на посадах, що передбачали використання зброї.
  • Військовозобов’язаним під час воєнного стану дозволять змінювати місце реєстрації, однак необхідно буде протягом трьох днів сповістити про це ТЦК та СП.
  • Граничний вік перебування на військовій службі в умовах воєнного стану хочуть скасувати. Тобто, за власним бажанням військові зможуть служити далі.
  • Призовники та військовозобов’язані зможуть на тиждень покидати місце проживання та не сповіщати про це ТЦК та СП.

Зазначимо, що Верховна Рада України знову продовжила воєнний стан в Україні на 90 днів, тобто до 14 лютого 2024 року.

Нагадаємо, в Україні хочуть запустити так звану «смарт-мобілізацію», вона передбачає власний вибір людини, за якою спеціальністю вона хоче піти служити. Пілотний проєкт запустять для мобілізації операторів дронів. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя