Ворог вдарив ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128 ОГШБр у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Третього листопада російські військові завдали ракетний удар «Іскандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Внаслідок чого загинули військовослужбовці.

Про це повідомляють у Збройних Силах України.

В п’ятницю військові РФ гатили по Запорізькій області. Один з ударів було завдано по селищу. Внаслідок удару ракетою «Іскандер-М» загинули військові, також отримали поранення місцеві мешканці. Кількість загиблих в Збройних силах України не повідомляють.

«На Запорізькому напрямку противник завдав підступних ударів по 26 населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах. Зокрема, вдарив ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці. Наразі триває з’ясування обставин. Збройні Сили України співчувають кожній сім’ї, чиїх рідних забрала російська агресія», — йдеться в офіційному повідомленні ЗСУ.

Відзначимо, що вчора у соціальних мережах стали з’являтися фото з місця трагедії. Також в мережі з’явилось відео на якому військовий повідомив, що у бригаді, яка стоїть у Запорізькій області, сталася надзвичайна подія. За його словами, один з офіцерів вирішив провести урочисте нагородження бригади у прифронтовому селі.

За словами військового загинуло «дуже багато» захисників та цивільного населення. «Українська правда» посилаючись на власні джерела в МВС повідомила, що внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, попередньо загинуло 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Володимир Возний, якого нещодавно перевели на службу в РТЦК Запорізької області.

Міністр оборони Рустем Умєрова повідомив, що з’ясовують всі обставини події.

«Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії», — йдеться в повідомленні Умєрова.

Віктор Микита, голова Закарпатської обласної державної адміністрації відреагував на трагедію та закликав людей в наступні декілька днів утриматись від будь-яких розважальних заходів, концертів тощо.

«Раджу відвідати храми, помолитися за наших захисників», — пише Віктор Микита.

Він також додав, що 6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу, будуть приспущені державні прапори.

«Щоранку о 9:00 вшановуємо пам’ять воїнів хвилиною мовчання, у храмах різних конфесій області відбудуться богослужіння. Наші герої живі до тих пір, поки живе пам’ять про них і їхні подвиги», — йдеться у повідомленні.

На сторінці 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада на цей час ніяк не прокоментували цю трагедію.

21-річного захисника із Запорізької області посмертного нагородили орденом III ступеня.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя