Як правильно вибрати тонометр?

Багато людей з віком помічають часті перепади тиску та раптове погіршення самопочуття, подібні симптоми можуть набути хронічної форми та призвести до гіпертонії. У людей схильних до частих стрибків тиску спостерігається інфаркт та інсульт, часом це навіть призводить до летальних наслідків. Щоб запобігти небезпечним станам, що загрожують життю та здоров’ю людини, необхідно вибрати тонометр для домашнього користування, який постійно буде «під рукою».

Тонометром є спеціальним медичним пристроєм, який дозволяє визначити поточний тиск і вчасно вжити необхідних заходів.

Види тонометрів

Ринок ортопедичної техніки пропонує широкий асортимент різних моделей, за типом та принципом їх поділяють на такі види:

  • механічні тонометри – найбільш доступні в ціні, хоч і є більш застарілим варіантом приладів. Точність вимірювання таких пристроїв повністю залежить від правильності здійснення вимірювань. Якщо недостатньо зафіксувати манжету чи невірно зчитати показання – результати діагностики будуть недостовірними. Проте саме таким механічним пристроєм можна виміряти тиск в зовсім маленької дитини. Щоб зробити вимірювання людині необхідно навчитись «слухати» серцебиття та тиск за допомогою фонендоскопу.
  • напівавтоматичні тонометри – даний прилад задіює осцилометричний спосіб виміру, при якому повітря накачується користувачем вручну за допомогою груші. Після досягнення необхідного рівня тиску, прилад автоматично скидає повітря та виводить показники на дисплей;
  • автоматичні тонометри – роблять діагностику повністю самостійно, без будь-якої участі користувача. Все, що потрібно від людини — правильно надіти манжету та натиснути кнопку запуску. Далі пристрій усі технічні процеси здійснить самостійно. Даний вид тонометрів дуже простий в експлуатації і точний у знятті показників, але все ж таки ціна на них вище ніж напівавтоматичні та механічні типи пристроїв.

Великий вибір тонометрів покупець може знайти на сайті салону Ортомедіка. Також ортопедична техніка представлена в стаціонарних відділеннях по містах України, таких як: Київ, Дніпро, Харків, Одеса, Запоріжжя, Кривий Ріг та багато інших. Наші продавці проконсультують кожного покупця по будь-якій моделі тонометра, що сподобалися, а також допоможуть з вибором, враховуючи всі побажання та рекомендації.

Як правильно вибрати тонометр?

Вибрати тонометр не складно, але в першу чергу варто визначитися з тим, який тип приладу вам необхідний: механічний, автоматичний або напівавтоматичний. Доросле покоління віддає перевагу автоматичним моделям із великими дисплеями. Якщо необхідний апарат для домашньої аптечки, то вдалим варіантом стане механічний. Також при підборі техніки автоматичного та напівавтоматичного типу слід враховувати такі аспекти:

  • Індикатор аритмії, гіпертонії та датчик визначення рухів.
  • Скільки осередків пам’яті та чи є функція обчислення середнього значення.
  • Який розмір манжети і чи входить вона до комплектації.
  • Які особливості акумулятора і чи можна використовувати тонометр портативно.
  • Розміри монітора.

Якщо ви придивилися собі якийсь тонометр і є сумніви у правильності вибору, наші менеджери прийдуть вам на допомогу. Фахівці салону Ортомедіка мають високий рівень професіоналізму, тому завжди готові надати покупцю всю детальну інформацію щодо кожної окремої моделі, яка його зацікавила. Ми співпрацюємо тільки з перевіреними виробниками, в товарі яких ми впевнені. Ми розуміємо, що придбана техніка повинна мати тривалий термін експлуатації, а також бути практичною, простою та за доступною ціною. Чекаємо на вас у нашому салоні за корисними покупками для себе та своїх близьких.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя