У Запоріжжі відправили під суд покоївку, яка в соцмережах підтримувала армію РФ

У Запоріжжі відправили під суд покоївку, яка в соцмережах підтримувала армію РФ.

У Запоріжжі відправили під суд покоївку, яка в соцмережах підтримувала армію РФ. Ілюстративне фото: shutterstock.com

Ленінський районний суд Запоріжжя затвердив угоду про визнання винуватості між прокуратурою і пенсіонеркою-покоївкою, яка виправдовувала збройної агресії РФ проти України.

Згідно з матеріалами справи, пенсіонерка працює покоївкою в ТОВ «Соціальні ініціативи Запоріжжя» (структура «Метінвеста»). З початку вторгнення проросійко налаштована жінка підтримувала агресивну політику РФ та звинувачувала українську владу у розв’язуванні та ескалації конфлікту між Україною та РФ починаючи з 2014 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через особисту сторінку в мережі «Одноклассники» вона розміщувала публікації, де писала наступне: «Низкий поклон нашим воинам, которьіе сегодня, как и наши дедьі в 1945-м, ведет борьбу с нацизмом победа будет za нами», «Россию не остановить бандеровщина будет уничтожена!», «Российский солдат, воин освободитель» та інші.

В інших своїх дописах жінка висловлювала підтримку Путіну, армії Росії та Донбасу, систематично визнаючи правомірною напад Російської Федерації на Україну, починаючи з 2014 року.

Суд кваліфікував дії обвинуваченої за поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію РФ.

Суд призначив покарання спочатку у вигляді позбавлення волі на строк 5 років, а потім звільнив її від відбування покарання, залишивши лише іспитовий термін на один рік.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя