Росіяни створюють передумови для екологічної катастрофи на окупованій частині Запорізької області | Новини Запоріжжя

Росіяни взялися «за річку» Молочну на Запоріжжі, що може негативно вплинути на екологічну ситуацію в регіоні.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС на півдні Херсонської, Запорізької областей та у Криму загостилось питання з водопостачанням та зрошенням сільськогосподарських земель через обміління Північно-Кримського каналу.

У зв’язку з цим тимчасово окуповану територію (ТОТ) Запорізької області незаконно відвідав заступник міністра сільського господарства РФ Андрей Разін. Він зустрівся з призначеною окупантами «заступницею голови ради міністрів – міністеркою АПК та продовольчої політики» Світланою Шевченко.

Зокрема окупаційна адміністрація запропонувала використати води річки Молочна, що є найбільшою на ТОТ Запорізької області, та здійснити перекидання її стоку у зрошувальні канали. Окупаційна адміністрація уже розпочала розчищення річища та підготовку до інженерних робіт.

«Таке рішення окупантів може призвести до збільшення солоності води в Азовському морі, а також дефіциту питної води у Мелітополі, що створює передумови для ще однієї екологічної катастрофи на ТОТ», — зазначає Центр спротиву.

Нагадаємо, наша редакція готує спеціальний проєкт, в якому розповідає про те, як злочини РФ завдають непоправної шкоди довкіллю та навколишньому середовищу Запорізької області.

Забруднення ґрунтів та засмічення земель через бойові дії: збитки на Запоріжжі сягнули 12 мільярдів гривень

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя