Карта бойових дій в Україні на 22 листопада

Мапа бойових дій в Україні на 22 листопада.

Мапа бойових дій в Україні на 22 листопада. Фото: GeneralStaff.ua

Сьогодні, 22 листопада, в Україні розпочався 637 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили намагаються прорвати оборону окупантів, але росіяни встигли добре окопатися та замінувати території.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 22 листопада.

Українські та російські сили продовжують проводити наступальні операції на сході та півдні України, незважаючи на дощову та снігову погоду. Радник військової адміністрації Херсонської області України Сергій Хлан заявив 20 листопада, що російський обстріл західного (правого) берега Херсонської області зменшився через погані погодні умови. Офіційний представник 14-ї механізованої бригади України Надія Замрига 21 листопада заявила, що російські війська продовжують вести наступ на Куп’янському напрямку, незважаючи на сніг та мороз. Замрига додала, що кількість російських атак, швидше за все, зменшиться через погодні умови, але російські сили не припинять повністю наступальні операції. Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності посилення українського потенціалу перед настанням зимового періоду під час зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном 20 листопада. Російські блогери заявили 20 і 21 листопада, що і російські, і українські сили мають труднощі з управлінням безпілотниками, у тому числі для коригування артилерійського вогню, в поганих погодних умовах по всьому фронту. Російські блогери також стверджують, що бруд ускладнює рух транспортних засобів, але українські та російські сили продовжують маневрувати та діяти в усіх напрямках. ISW продовжує вважати, що морозні погодні умови взимку, швидше за все, спричинять відновлення більш активних бойових дій, а дощова погода, що триває, навряд чи зупинить українські або російські атаки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська вели наступальні операції на лінії Куп’янськ-Сватово-Кременна, але 21 листопада не зробили жодних заявлених чи підтверджених наступів. Український генеральний штаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували на Куп’янському напрямку в районі Сіньківки (8 км на північний схід від Куп’янська) і на схід від Петропавлівки (7 км на схід від Куп’янська) і в лиманському напрямку біля Сиверску (18 км на південний захід) від Кремінної). Російські джерела стверджують, що елементи чеченського спецназу «Ахмат» діють у лісовій зоні біля Кремінної та інших місцях на лиманському напрямі. Офіційний представник Сухопутних військ України підполковник Володимир Фіте заявив 20 листопада, що російські війська все частіше запускають плануючі бомби у напрямку до Лімана. Командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський та офіційний представник 14-ї механізованої бригади України Надія Замрига заявили 20 та 21 листопада, що російські сили продовжують використовувати підрозділи «Шторм-З» та «Шторм-В», які складаються з засуджених призовників і російських військовослужбовців у Куп’янському напрямі та інших. Сирський також заявив 20 листопада, що російські війська розгортають резерви та перегруповуються на лиманському напрямку, готуючись до продовження наступальних дій. Російські блогери також стверджували, що російські війська накопичують сили та активізують наступальні дії на Куп’янському напрямі.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

21 листопада українські сили продовжили наступальні операції біля Бахмута і не досягли жодних заявлених чи підтверджених успіхів. У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжили штурмові дії на південь від Бахмута. Російські джерела стверджують, що російські війська відбили атаки української армії в районі Клещеївки (7 км на південний захід від Бахмута) та Курдюмівки (12 км на південний захід від Бахмута).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

21 листопада російські війська продовжили наступальні операції в районі Авдіївки та, як повідомляється, просунулися вперед. Російські блогери заявили, що російські війська просунулися на північ від Красногорівки (5 км на північ від Авдіївки) та в Степовому (5 км на північний захід від Авдіївки), а також повторили нещодавні заяви про те, що українські війська здебільшого виведені зі Степового. хоча ISW досі не побачила візуального підтвердження цих тверджень. Російські блогери також стверджують, що російські війська просунулися в промзону на південний схід від Авдіївки та що бої продовжуються біля Авдіївського коксохімічного заводу на північному сході. Інший російський блогер заявив, що бойові дії продовжуються біля Новокалинового (10 км на північний захід від Авдіївки). Український генеральний штаб повідомив, що українські війська відбили атаки російських військ на схід від Новобахмутівки (10 км на північний схід від Авдіївки), а також у районі Степового, Авдіївки, Північного (5 км на захід від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний — на захід від Авдіївки). Глава Авдіївського військового управління Віталій Барабаш заявив, що російські сили все частіше використовують техніку для ведення атак на південний схід від Авдіївки, де є асфальт, продовжуючи при цьому використовувати піхоту для атак на флангах Авдіївки. Барабаш зазначив, що російські війська, як і раніше, атакують, використовуючи в цьому районі значно більше піхоти, ніж техніки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

21 листопада російські війська продовжили наступальні операції на захід та південний захід від Донецька, але не просунулися вперед. Генштаб України повідомив, що російські війська провели безуспішні наземні атаки в районі Мар’їнки (безпосередньо на захід від Донецька), Перемоги (5 км на південний захід від Донецька) та Новомихайлівки (25 км на південний захід від Донецька).

Українські сили не проводили жодних підтверджених чи заявлених наземних атак на захід чи південний захід від Донецька 21 листопада.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

У Міноборони Росії заявили, що українські війська 21 листопада безуспішно атакували район кордону Донецької-Запорізької областей на північний захід від Приютного (16 км на південний захід від с. Велика Новосілка).

Російські війська провели наступальні операції у прикордонному районі Донецької-Запорізької областей, але 21 листопада не вдалися до жодних заявлених чи підтверджених наступів. Український генеральний штаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували на захід від Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки). Російські джерела стверджували, що російські війська атакували на захід від Старомайорського, на північ від Приютного і поблизу Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки). Російський блогер заявив, що в районі Старомайорського та Урожайні тривають позиційні бої.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські джерела стверджували, що українські сили провели невдалі наступальні операції на заході Запорізької області 21 листопада. Російські блогери заявили 20 і 21 листопада, що українські сили безуспішно атакували на схід від Роботино та поблизу Вербового (9 км на схід від Роботино) та Новопрокопівки (2 км на південь від Роботино).

Російські війська провели наступальні операції на заході Запорізької області, але 21 листопада не досягли будь-яких підтверджених успіхів. Український генеральний штаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували райони Роботино та Кам’янське (36 км на північний захід від Роботино) та на північний захід від Вербового. Російські джерела стверджували, що російські війська просувалися в напрямку Новофедорівки (15 км на північний схід від Роботино) та в районі Роботино, Новопрокопівки та Вербового. Російський блогер заявив 20 листопада, що підрозділи російського 70-го гвардійського мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія, 58-а загальновійськова армія, Південний військовий округ) відбили атаки українців у районі Роботино та Новопрокопівки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя