У магазинах Запоріжжя можуть траплятися отруйні мандарини із Єгипту

У магазинах Запоріжжя можуть траплятися отруйні мандарини із Єгипту.

У магазинах Запоріжжя можуть траплятися отруйні мандарини із Єгипту. Ілюстративне фото: rbc.ua

Нещодавно до України була завезена партія небезпечних мандаринів із Єгипту. Стало відомо, що на полицях супермаркетів Запоріжжя може траплятися отруйних цитрусових.

Як повідомили уДержпродспоживслужбі, на щастя, на данний час інформація щодо виявлення вищевказаної продукції в обігу на об’єктах торгівлі в Запорізькій області до Головного управління Держпродспоживслужби не надходила.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відомо, що було виявлено диметоат в мандаринах з Єгипту, що експортувались з Греції (експортрер: DROSERO TRADE S.M. P.C., Giannitsa) до України (отримувач: ТОВ «Фудком», вулиця Залізничне шосе 57, Київ, 01014; місце доставки: село Мартусівка, Бориспільський район., Київська область).

Зазначимо, що диметоат — це органофосфатний інсектицид, який використовується для боротьби з шкідниками в сільському господарстві та інших галузях. 

Саме греки виявили, що вміст пестициду диметоат у цитрусових перевищує допустиму норму у 33 рази. Зауважимо, що у Греції ці мандарини не допустили до продажу в магазинах, супермаркетах і на ринках. 

Чи встигли фрукти потрапити на прилавки українських маркетів — не відомо. 

З метою недопущення в обіг такої продукції, ГУ Держспоживслужби в Запорізькій області доводить до відома операторів ринку, що відповідно до закону про основні принципи та вимоги до безпеки та якості харчових продуктів вони зобов’язані вилучати або відкликати харчові продукти, які перебувають у обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть викликати шкідливий вплив на здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Зокрема, у разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу в Запорізькій області, необхідно негайно інформувати Головне управління для вжиття відповідних заходів за адресою: проспект Маяковського, 20а, Запоріжжя, 69036, телефон (061)-239-73-19, e-mail: [email protected]

На даний час інформація щодо виявлення вищевказаної продукції в обігу на об’єктах торгівлі в Запорізькій області до Головного управління Держпродспоживслужби не надходила.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя