Окупанта, який розстріляв українського військового, взяли в полон: йому загрожує довічне ув’язнення | Новини Запоріжжя

6 січня цього року російський військовий розстріляв українського захисника поблизу селища Приютне Пологівського району.  Наприкінці січня загарбника затримали українські військові та передали правоохоронним органам. 

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі та Національній поліції Запорізької області.

Замість відбування покарання за крадіжку росіянин підписав контракт і з листопада 2023 року знаходиться в лавах ЗС РФ. Після підготовку на військовому полігоні в Ростовській області його направили на Запорізький напрямок. Загарбник був стрільцем штурмового загону Шторм-V» 218 танкового полку 127 мотострілецької дивізії 5 загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ.

Під час штурму українських позицій поблизу Приютного  відкрив вогонь на ураження по українському військовому. 

«Український захисник склав зброю, підняв угору руки, вийшов із бліндажа та, на вимогу російського військового, став на коліна, тим самим підтвердив свій намір щодо здачі у полон. Проте замість полону отримав вогнепальне поранення несумісне з життям», — розповідають правоохоронці.

Під час допитів затриманого та його спільників правоохоронці з’ясували, що вказівку не брати в полон українських військових отримали від командування окупаційних військ.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством» Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує довічне ув’язнення.

Здавав окупантам розташування військової техніки: винесено вирок мешканцю Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя