В окупованих районах Запорізької області загарбники розпочали імітацію «виборів»

В окупованих районах Запорізької області загарбники розпочали імітацію "виборів".

В окупованих районах Запорізької області загарбники розпочали імітацію "виборів". Ілюстративне фото: hromadske.radio

Із сьогоднішнього дня, 31 серпня, на тимчасово окупованих територіях Запорізької і Донецької областей російські загарбники проводять псевдовибори до «місцевих рад» і «законодавчих органів». 

Як повідомляє Центр національного спротиву, до 8 вересня на тимчасово окупованих територіях області загарбники проводять «дострокове голосування».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З 8 по 10 вересня окупанти розраховують провести «голосування у дільницях».

Повідомляється, що така розтягнута схема необхідна росіянам аби приховати явку та відсутність інтересу місцевих до «волевиявлення».

Наразі «члени виборчих комісій» разом з російськими солдатами обходять домівки місцевих мешканців, щоб виявити охочих «проголосувати». Минулого року за такою схемою проводили «референдум».

Українців закликають не відчиняти двері окупантам, а за можливості залишити регіон чи своє помешкання на період «дострокового голосування».

Зазначимо, що 8 вересня на тимчасово окуповані території планують завести «гастролерів» з РФ, які фіксуватимуть явку на кількох обраних «виборчих дільницях».

Нагадаємо, 10 вересня у Росії пройдуть вибори різного рівня, включно з довиборами депутатів Держдуми, виборами голів низки регіонів і депутатів законодавчих органів.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя