Став «рупором» російської пропаганди: мелітопольському колаборанту загрожує до десяти років тюрми  | Новини Запоріжжя

Поплічником ворога став завзятий учасник проросійських рухів у Запоріжжі 46-річний житель Мелітополя. Чоловік підтримав окупацію та добровільно обійняв посаду «начальника отдела по работе с религиозными организациями Департамента социально-политических коммуникаций информационной политики».

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області. 

Правоохоронці встановили, що до його обов’язків входили організаційно-розпорядчі функції: виконання вказівок незаконної військової адміністрації, контроль та координація діяльності релігійних організацій та виховання культури, «заснованої на повазі духовних і моральних цінностей народів РФ».

Під час заходів, організованих незаконним органом окупаційної влади, чоловік закликав до проведення референдуму на тимчасово окупованих територіях України для «звільнення від київського режиму», мотивуючи це «історичною справедливістю».

На підставі зібраних доказів працівники слідчого управління поліції області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури заочно повідомили йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Фігуранту справи загрожує позбавлення волі на строк до десяти років.

На захопленій території Запорізької області викрадають жінок: окупанти шукають «диверсанток» та «терористок»

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя