Карта бойових дій в Україні 10 серпня

Карта бойових дій в Україні 10 серпня -

Карта бойових дій в Україні 10 серпня — фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 10 серпня, в Україні розпочалася 533-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 10 серпня.

Путін може намір повернути війська «Вагнера» до Росії, щоб сприяти знищенню або реструктуризації «Вагнера». Імовірний крах аспектів угоди Вагнера-Путіна-Лукашенко вказує, що Путіну не вдалося рішуче вирішити проблеми, поставлені Пригожіним та Вагнером після повстання Вагнера 24 червня.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу спробував виправдати відновлення Московського та Ленінградського військових округів, посиливши шаблонну риторику, що виставляє НАТО як екзистенційну загрозу Росії.

Українські війська продовжували контрнаступальні дії на трьох ділянках фронту та 9 серпня просунулися на окремих дільницях.

Російські війська продовжували наступальні дії на рубежі Сватово-Кременна, в районі Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк, в районі кордону Донецько-Запорізької області, на заході Запорізької області і просунулися на рубежі Сватово-Кременна, на північ від Бахмута та на заході Запорізької.

Кадри, опубліковані 9 серпня, ще більше підтверджують оцінки ISW про те, що українське вторгнення у Козачих Таборів на лівому березі Херсонської області, ймовірно, було обмеженим рейдом.

Карта бойових дій 10 серпня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 10 серпня – Фото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступ на лінії Сватово-Кременна і здобули перемог 9 серпня. Український Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки на північ від Сінківки (8 км на північний схід від Куп’янська) та на північний схід від Іванівки (20 км на південний схід від Куп’янська).

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що російські війська сформували наступальне угруповання, яке намагається прорвати оборону України з метою просування безпосередньо до Куп’янська.

Міноборони Росії заявило, що штурмові групи 6-ї загальновійськової армії (Західний військовий округ) захопили чотири українські позиції і п’ять спостережних пунктів поблизу урочища Маньківка (приблизно 15 км на схід від Куп’янська). Куп’янська). Голова Луганської обласної військової адміністрації України Артем Лисогор повідомив, що російські війська продовжують зазнавати значних втрат на лінії Сватово-Кременна та направили до Сватового медперсоналу 442-го окружного військового госпіталю МО РФ для евакуації поранених.

Українські війська продовжували контратаку на лінії Сватово-Кременної. Міноборони Росії стверджує, що українські війська безуспішно контратакували в районі Новоселівського, Синківки та урочища Маньківка. Російський мілблогер стверджував, що російські сили відбили українські атаки вздовж лінії Райгородка-Кармазинівка (12 км на захід до 13 км на південний захід від Сватового).

Російські джерела стверджували, що українські сили продовжували наземні атаки поблизу Кремінної, але не просунулися 9 серпня. Російський мілблогер стверджував, що українські сили невдало атакували поблизу Серебрянського лісу на південь від Кремінної. Міністерство оборони Росії стверджувало, що російські сили відбили українські атаки поблизу Тернів (17 км на захід від Кремінної) та Григорівки (10 км на південь від Кремінної).

Карта бойових дій 10 серпня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 10 серпня – Фото: understandingwar.org

Українські війська 9 серпня продовжували наступальні дії на південному фланзі Бахмута, але не просунулися. У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на південь від Бахмута та закріплюються на досягнутих рубежах.

Російські джерела стверджували, що українські сили продовжували наступальні дії поблизу Клищіївки (7 км на південний захід від Бахмута), Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута) і Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмута). Вони не змогли просунутися в цих районах, хоча один відомий блогер стверджував, що російські та українські сили кілька разів обмінювалися контролем за опорними пунктами в цьому районі.

Карта бойових дій 10 серпняКарта бойових дій 10 серпня – Фото: understandingwar.org

9 серпня українські сили здійснили обмежену наземну атаку на заході Донецької області. Спікер Східного угруповання військ РФ Олег Чеков заявив, що російські сили відбили українську наземну атаку в напрямку Микільського (4 км на південний схід від Вугледару).

Українські війська продовжували наступальні операції в районі кордону Донецько-Запорізької області та 9 серпня незначно просунулися вперед. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська досягли часткового успіху у напрямку Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки) та Приютного (15 км на південний захід). Російський військовий блогер стверджував, що українські війська захопили позиції на північній околиці Урожайного, а інші блогери повідомили про неуточнені українські досягнення поблизу Урожайного.

Російські джерела стверджували, що 9 серпня українські сили також атакували поблизу Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки).

Карта бойових дій 10 серпняКарта бойових дій 10 серпня – Фото: understandingwar.org

Російські війська продовжували обмежені наступальні операції у західній Запорізькій області та незначно просунулися 9 серпня. Геолокаційні кадри показують, що російські війська трохи просунулися на північний схід від Роботиного.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя