Росіяни вдарили по вокзалу у Херсоні, де стояв евакуаційний поїзд

Росіяни вдарили по вокзалу у Херсоні, де стояв евакуаційний поїзд - колаж: RADA.zp.ua,

Росіяни вдарили по вокзалу у Херсоні, де стояв евакуаційний поїзд — колаж: RADA.zp.ua, фото: facebook.com/gupolice.kr

Увечері 26 грудня у Хероні близько 140 цивільних перебували на залізничному вокзалі та чекали відправлення евакуаційного поїзда. У цей час росіяни розпочали масований обстріл міста, зокрема вдарили по вокзалу.

Крім самої будівлі вокзалу пошкоджено також потяги. В «Укразалізниці» повідомили, що кілька працівників підприємства отримали поранення. Пасажири (деякі з тваринами) були в укритті.

За інформацією Херсонської ОВА, поранення отримали двоє цивільних та двоє поліцейських, одна людина загинула.

Загинув поліцейський

Загиблий поліцейський –Загиблий поліцейський – фото: facebook.com/gupolice.kr

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, поліцейські несли службу на вокзалі та терміново розпочали евакуацію людей. Завдяки їхнім чітким діям усіх вдалося вивести у безпечні місця. Двом цивільним, які отримали осколкові поранення, надали медичну допомогу.

Але внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградської області, який у складі зведеного загону служив у Херсоні. Смертельне поранення він зазнав під час евакуації людей.

У 29-річного лейтенанта Ігоря Місюні залишилися дружина та двоє дітей. У Нацполіції повідомили, що він розпочав службу у 2017 році у місті Долинська.

Зазначимо, що ще двоє поліцейських – у лікарні з осколковими пораненнями.

Що зараз із пасажирами, які чекали на евакуаційний потяг

Люди були із тваринами -Люди були із тваринами — фото: t.me/UkrzalInfo

В Укрзалізниці розповіли, що пасажирів спочатку успішно евакуювали до Миколаєва автобусами. Після цього понад 100 пасажирів доїхали до Києва за графіком – о 07:20. На їхній потяг перевантажили порції їжі, щоб пасажири змогли поснідати перед прибуттям до столиці.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя