Ворог запровадив цілу мережу катівень в окупованому Енергодарі | Новини Запоріжжя

В тимчасово окупованому Енергодарі та на Запорізькій атомній електростанції російські загарбники посилюють тиск на українців. Це, ймовірно, пов’язано з ротацією загарбників.

Про це повідомив Дмитро Орлов, міський голова Енергодару «Подробицям».

Російські загарбники попередили, що на початку 2024 року вони не будуть пускати на Запорізьку атомну електростанцію тих співробітників, які не уклали договір з «Росатомом» та не мають паспорту РФ. За словами Дмитра Орлова, в останні два тижні ворог посилив тиск на українців. Міський голова пов’язує це з тим, що у російських загарбників відбулась ротація й заїхала нова зміна.

Докази звірств, які росіяни чинять на Енергодарі та на атомній станції збирають активісти громадської організації Truth Hounds. 

«Російські окупаційні війська за сприянням «Росатому» запровадили цілу мережу катівень. Коли мова йде конкретно про цю справу щодо катувань на ЗАЕС, то мова йде, що «Росатом» має майже глобальну присутність. Відповідно він також може понести відповідальність за свої дії», — зазначив Микола Юрлов, старший юридичний радник громадської організації.

Всі зібрані дані активісти передають в Службу безпеки України та Офіс Генеральної прокуратури для подальшого розслідування.

На окупованих територіях росіяни заганяють бюджетників до лав путінської партії.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя