Російські загарбники заявили про затримання в Мелітополі адміністраторів українських каналів: що відомо | Новини Запоріжжя

Днями російська окупаційна влада заявила, що затримала адміністраторів українського telegram-каналу «РІА-Мелітополь» та telegram-чату «Мелітополь — це Україна». Під час затримання одну людину вбили бо, нібито, вона чинила опір.

Російські пропагандистські ЗМІ повідомляють, що адміністратори збирали розвідувальну інформацію, а також схиляли людей до збору даних про російських військових та техніку.

«Один з агентів української розвідки чинив збройний опір і був знищений, у нього у квартирі знайшли саморобну бомбу, автомат та гранату. Затримані дали свідчення про свою роботу за завданням української військової розвідки», — пишуть пропагандистські ЗМІ.

ОБЕРЕЖНО! На відео російська пропаганда!

Водночас Іван Федоров, міський голова Мелітополя, сьогодні в етері телемарафону заявив, що ці затримання були проведені ще 20 серпня. З того дня інформації щодо затриманих немає. Відомо лише, що їм інкримінують «тероризм». Відповідно до цієї статті їм загрожує від 12 до 20 років ув’язнення.

«Днями ворог виклав відео, яке, звичайно ж, не відповідають дійсності, де люди намовляють самі на себе, що начебто надавали дані про пересування рашистської техніки та так далі. Ми повинні розуміти, що після двох місяців перебування у полоні у ворога ти будеш змушений на камеру говорити все те, що змушує ворог, щоб зберегти своє життя», — повідомив Федоров.

Серед затриманих – 19-річна дівчина. Їй також інкримінують «тероризм». Міський голова наголосив, що їм невідомо про стан затриманих і де їх утримують. Невідомо й коли ворог планує розпочати судилище. Також Федоров нагадав про 5 мелітопольців, яких ворог затримав за нібито «тероризм» й от вже пів року влаштовує судилище в ростовському суді.  

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», рано-вранці 20 серпня цього року російські хакери «зламали» telegram-канал популярного місцевого сайту «РІА-Мелітополь». Рашисти виставили свої новини у телеграм-каналі та змінили назву каналу на російську.

У Бердянському порту ворог розвантажує судно з військовим вантажем.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя