Голова ОВА розповів про погіршення ситуації на Запорізькій АЕС: 120 працівників не допустили до робочого місця | Новини Запоріжжя

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров розповів про погіршення безпекової ситуації на окупованій атомній електростанції в Енергодарі.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Нагадаємо, сьогодні генеральний директор Міжнародної агенції з ядерної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі вчергове відвідав захоплену Запорізьку АЕС.

«Ситуація на Запорізькій атомній електростанції стала більш напруженою, ніж раніше. Точка напруження розпочалася з 1 лютого, коли приблизно 120 співробітників станції не допустили до виконання своїх обов’язків, – розповів Іван Федоров під час своєї першої прес-конференції на посаді голова ЗОВА. – Співробітники відмовилися оформлювати паспорти країни-ворога. Саме це стало причиною недопуску їх для виконання своїх обов’язків. Це вкрай  небезпечна ситуація, тому що кількість людей для виконання обов’язків сьогодні на Запорізькій атомної станції вже недостатня».

За словами Федорова, недостатній технічний догляд за станцією може стати причиною аварії.

«Ми знаємо про те, що щонайменше вісім разів Запорізька атомна електростанція повністю залишалась без електроживлення. Ми розуміємо, що це аварійно небезпечно. Чим менше буде кількість людей контролювати цей технологічний процес, тим більшою буде небезпека», – зазначив голова Запорізької ОВА і висловив сподівання, що завдяки допомозі міжнародних органів та МАГАТЕ вдасться контролювати і убезпечувати ситуацію на атомній електростанції.

«Але ми чітко маємо розуміти, що повністю забезпечення безпекової ситуації на ЗАЕС можливо лише після повернення її під контроль уряду України та співробітників нашого українського «Енергоатому», – підсумував Іван Федоров.

Новий голова Запорізької області Іван Федоров розповів про заплановані кадрові зміни в ОВА

Нещодавно призначений голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров розповів про майбутні кадрові зміни серед своїх заступників та керівників департаментів.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя