Приїхали до Запоріжжя побачитися з батьком: що відомо про дітей, які постраждали під час ракетного удару | Новини Запоріжжя

Увечері 10 серпня російські окупаційні війська завдали два ракетних удари по території готелю у Запоріжжі. Внаслідок ворожої атаки постраждали чотири дитини у віці 3, 6, 10 та 14 років. Серед постраждалих брат та сестра, які разом із мамою приїхали до Запоріжжя на два дні, щоб побачити батька.

Про це повідомляє «Суспільне».

Трирічна дівчинка та 14-річний хлопчик госпіталізовані до лікарні. Сама родина з Краматорська, проте проживає тимчасово у Києві. Мати дітей Тетяна Зубрицька розповідає, що до Запоріжжя із дітьми приїхали, щоб зустрітися із чоловіком військовослужбовцем, якому дали відпустку.

«Діти рік не бачили батька, йому дали два дні відпустки… Так, я дуже звинувачую себе, що приїхала…», — каже Тетяна.

За словами директора Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Юрія Борзенка у брата та сестри не тяжкі ушкодження.

«У дівчинки акубаротравма — це оглушеність, в неї була втрата мови та слуху, у хлопчика сильний переляк. У дівчинки на гомілці подряпини невеличкі, їх обробили йодом і на цьому все. Їй сьогодні зроблять аудіограму — перевірять слух, а з хлопчиком зараз займається психолог», — розповів Борзенко.

Тетяна розповідає, що безпосередньо вибух погано пам’ятає. Каже, що чула свист ракети, але не зреагувала.

«Чоловік зреагував, дітей кинув на підлогу, сам закрив малу собою, старший лежав на підлозі, а мене, швидше за все, вибуховою хвилею скинуло», — згадує Тетяна.

Другий вибух застав сім’ю, коли вони бігли сходами. Тетяна каже, що цього разу вже зачепило.

«Контузило. Засвистіло у вухах. Далі ми вибігли, нас хтось посадив у машину, не знаю, навіть хто, повіз до лікарні», — каже жінка.

Тетяна розповіла, що після вибухів трирічна дочка пів години просто сиділа та мовчала. Нічого не говорила та не відповідала. Але зараз все добре. З 14-річним сином працюватиме психолог.

Попередньо, жінка планує перебувати у медичному закладі три дні, після чого повернуться до Києва.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», близько 19:20 години 10 серпня російські окупаційні війська завдали двох ракетних ударів «Іскандер-К» по місцю відпочинку. Внаслідок російської агресії загинула жінка. Постраждали 19 людей, зокрема чотири дитини.

Стало відомо, як вчитимуться школярі в новому навчальному році у Запоріжжі та області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя