Пошкоджені будинки й пожежі: наслідки ранкового ракетного удару по Запоріжжю, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Близько 6:20 ранку 8 вересня військові російської окупаційної армії нанесли удар по Запоріжжю. Внаслідок ворожої атаки постраждали будинки людей, навчальні заклади, адміністративна будівля, також виникли пожежі в адміністративній двоповерховій будівлі та газовому модулі поблизу.  

Як розповів Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації, ворог вгатив по місту, попередньо, балістичною ракетою. Після того як пожежі будуть ліквідовані фахівці встановлять тип ракети.

Ворог третій день поспіль б’є по Запоріжжю та Запорізькому району з балістичного озброєння. Юрій Малашко припускає, що через просування Збройних сил України на фронті російські загарбники таким чином намагаються залякати мирних мешканців.

«Інтенсивність обстрілів залишається майже така ж, але ж ворог почав застосовувати саме балістичні ракети по Запорізькій області. … Ймовірно застосовують його, бо немає засобів протидії. Це дійсно так, бо С-300 неможливо збити, як і інші балістичну ракету, це по-перше. По-друге, я думаю, що ворог на лінії фронту не може  нічого зробити. Тому й застосовує саме балістичні ракети які наносять дуже багато шкоди Запорізькій області», — зазначив Малашко.

Внаслідок ранкової російської ракетної атаки постраждав чоловік. З адміністративної будівлі його вивели правоохоронці та передали медикам для подальшої госпіталізації. За словами очільника Запорізької ОВА у чоловіка легкі поранення.

Як зазначають в ДСНС в Запорізькій області внаслідок ракетної атаки виникло два осередки пожежі: перший в адміністративній двоповерховій будівлі, другий – в газовому модулі поблизу.

«Завдяки діям вогнеборців вдалося не допустити вибуху цистерн з метаном», — кажуть в ДСНС.

У Запорізькій міській раді повідомили, що внаслідок ранкового ворожого удару вікна повилітали у трьох навчальних закладах та у квартирах та під’їздах 30 будинків. На місці працюють всі відповідні служби й усувають наслідки ранкової атаки.

«Комунальники визначають обсяги робіт, завозять матеріали та приступають до «закриття» вікон листами OSB. Представники райадміністрації та соцпрацівники обстежують будинки, фіксують пошкодження і консультують людей. До допомоги долучилися і благодійники. Гуманітарна місія «Проліска» надає людям листи OSB та тарпаулін, а БФ «Посмішка ЮА» — психологічну допомогу», — написав виконуючий обов’язки міського голови Анатолій Куртєв.

Внаслідок ракетного удару загинула людина: ворог атакував Запорізьку область

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя