Ворог залякує людей: до мешканки Запорізької області загарбник сім разів приходили з перевірками | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники продовжують обходити будинки в пошуках порожніх квартир та перевіряють на наявність російських паспортів. Людей та квартири загарбники беруть «на олівець».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на мешканців тимчасово окупованих територій.

Мешканка одного з населених пунктів Мелітопольського району повідомляє, що на початку січня окупанти влаштували черговий обхід по будинках.  

«Цього разу окупанти питали, хто проживає в будинку, чи прописані тут люди, а якщо ні, то де прописані. Вимагали пред’явити саме російські паспорти та документи на право власності на будинок. А якщо таких документів люди не могли надати, то інформацію про це з прізвищами та адресою окупанти записували в якісь списки», – каже вона.

Мешканці окупованих територій вважають що таким чином загарбники намагаються залякати їх. В деяких населених пунктах регіону окупанти проводять такі рейди регулярно, зазначає мешканка Пологівського району. До неї загарбники приходили з перевіркою 7 разів.

«Навряд чи вони хочуть побачити тут щось нове. Скоріше за все намагаються залякати нас, щоб ми очікували і боялися кожного їхнього приходу», – каже жінка.

За її словами право власності на нерухоме майно люди масово тут поки що не переоформлюють. А от мешканців, які не отримали паспорта РФ, не залишилося. Без ворожого документу неможливо проїхати через блокпости, отримати соціальні виплати чи медичну допомогу. 

На блокпості в Мелітополі улюбленець Кадирова спровокував конфлікт з російськими військовими: сутичка ледь не закінчилась стріляниною, — ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя