Підтверджена загибель 19 бійців Закарпатської бригади від удару росіян по Запорізькій області: ДБР розслідує обставини | Новини Запоріжжя

128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада підтвердила загибель 19 військових від удару росіян під час урочистостей неподалік від лінії фронту 3 листопада. Трагедія відбулася у селі на Запоріжжі.

Про це повідомляє 128 ОГШБ у Telegram.

«Ракетний удар підступного ворога забрав життя 19 бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади… Загинули кращі наші бійці… Обіцяємо відомстити за побратимів у 100-кратному розмірі», — йдеться у повідомленні бригади. 

Повідомляється, що наразі проводиться ретельна перевірка усіх обставин трагедії.

«До її закінчення просимо не поширювати неперевірену, часто фейкову інформацію», — підсумували у 128-й ОГШБ.

Водночас працівники ДБР зареєстрували кримінальне провадження за фактом загибелі військових та мирних жителів під час обстрілу населеного пункту в Запорізькій області, зазначає сайт відомства.

«3 листопада 2023 року під час ракетного удару, який ворог наніс ракетою типу «Іскандер» по селу на Запоріжжі, загинули та були поранені військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади та мирні мешканці.

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено близько 30 будинків та господарчих споруд, розташованих поруч з місцем удару. Наразі працівники ДБР проводять слідчі дії, встановлюючи деталі обставин, які призвели до трагедії», — йдеться у повідомленні.

Ініційовано службове розслідування дій військових посадових осіб, які організували захід до дня «Ракетних військ і артилерії» поблизу лінії фронту. Кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби). Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Нагадаємо, наприкінці вересня у Запоріжжі перейменували вулицю на честь бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. 

Окупанти вели штурмові дії біля чотирьох населених пунктів Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя