Вчитель із Запоріжжя став одним із переможців Національної премії | Новини Запоріжжя

У суботу, 7 жовтня, стали відомі імена переможців Національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2023, яка відзначає українських педагогів, які зробили важливий внесок у захист і розвиток освіти. Фіналістів відзначили у п’ятьох номінаціях. Кожен із переможців отримав грант в один мільйон гривень на здійснення своєї освітньої мрії.

Про це повідомляє «Освіторія».

Максим Гвоздецький став вчителем-новатором 2023 року. Чоловік викладає фізику в запорізькій гімназії №11.

Фото: «Освіторія»

Викладати у школі, випускнику факультету фізики Запорізького національного університету, запропонували «випадково». Але це професія стала покликанням Максима. Коли через Covid-19 у школах ввели дистанційне навчання, чоловік створив свій ютуб-канал, де публікує змонтовані відеоуроки та лабораторні роботи.

«У цих відео не присутнє моє обличчя. Я монтую за допомогою різноманітних картинок. Пишу формули, пояснюю, вставляю інші відео з експериментами, також їх пояснюю. Присутні в моїх відео персонажі з фільмів, мультиків, якісь історичні особи і ніби від них іде розповідь уроку. Сприймається це дуже позитивно, тому що це привертає увагу», — розповів Максим Гвоздецький «Суспільному».

Фото: «Суспільне»

Власне саме учні подали кандидатуру свого вчителя на премію для освітян Global Teacher Prize Ukraine 2023.

Фото: «Суспільне»

Нині Максим планує повністю завершити створення відео для програми з фізики 7-9 класів та доробити омріяний проєкт «Фізика в реальному житті». 

«Опліч ХАБ» для батьків і дітей: у Запоріжжі працює ком‘юніті-центр для психологічного відновлення під час війни.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя