Організував збір на безпілотники ворогу та збирав дані про дислокацію ЗСУ: винесено вирок колаборанту із Запоріжжя | Новини Запоріжжя

Колаборанта та прихильника «російського миру» Володимира Рогова засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 15 років. Його визнали винним у державній зраді та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора, згідно з ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації та Запорозькій обласній прокуратурі.

2014 року проросійськи налаштований мешканець Запоріжжя почав співпрацювати з російськими окупантами. Після початку повномасштабного вторгнення Рогов назвав себе членом «головної ради військово-цивільної адміністрації» і приїхав із Росії до окупованого Мелітополя, де надає усіляку допомогу російським загарбникам.

У своєму телеграм-каналі колаборант підтримує російських окупантів та публікує прокремлівські наративи. Організував збір грошей на придбання безпілотних літальних апаратів для використання у бойових діях проти українських захисників. Зібрані кошти передав представникам військових формувань країни-агресора.

Також колаборант схиляв місцеве населення працювати на російських загарбників. Ті, хто пішов на співпрацю з ворогом, за дорученням Рогова мали збирати інформацію про розташування блокпостів, дислокацію підрозділів Збройних сил України, переміщення військової техніки на території Запоріжжя та області.

Застосовували тортури та репресії: встановлено особи понад десять колаборантів із Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя